Dania główne

Dania główne

1. Polik wołowy duszony w czerwonym winie/ gratin ziemniaczane z porem i serem gruyere/ buraki balsamico/ sos demi glace

63,00

2. Noga z kaczki confit/ szagówki dyniowe/ kapusta modra z żurawiną/ sos demi glace

56,00

3. Sznycel cielęcy/ jajko sadzone/ maślane puree ziemniaczane/ “mizeria”

62,00

4. Burger z pastrami naszej produkcji/ cheddar/ smażona cebula z tymiankiem/ pikle z ogórka/ harissa mayo

46,00

5. Filet z okonia morskiego smażony saute/ ravioli z grzybami/ puree z dyni z szafranem/ brokuł i groszek w emulsji maślanej

68,00

6. Grillowany stek z polskiej polędwicy wołowej/ pieczone bataty/ warzywa sezonowe/ sos demi glace pieprzowy

110,00

7. Kurczak kukurydziany supreme/ mus grzybowy/ krokiet buraczany z rozmarynem/ pieczona dynia/ sos demi glace

54,00

8. Assiette z dyni/ pieczona dynia/ puree z dyni/ piklowana dynia/ wege demi glace/ chips z jarmużu

49,00

Dania dziecięce

1. Krem pomidorowy

15,00

2. Makaron w sosie napoli

18,00

3. Nuggetsy z kurczaka/ frytki/ glazurowana marchew

25,00